RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Археологи виявили останки чоловіка, спаленого 9 тис. років тому, і були вражені

Вчені з Національного центру наукових досліджень Франції виявили останки чоловіка, спаленого 9 тис. років тому, і його таємниця вразила всіх - виявилося, що це перша кремація Близькому Сході.

Про це повідомляє Daily Mail.

За словами дослідників, останки, виявлені в сучасному Ізраїлі, ознаменували культурне зрушення в похоронній практиці.

Розкопки велися на неолітичному місці Бейсамун у Північному Ізраїлі - саме там знайшли стародавню яму для кремації, яка датується 7 013 р. до н.е. і 6 700 р. до н.е.

Останки трупу, мабуть, були навмисно спалені в рамках похоронної практики і є найстарішим відомим прикладом кремації в регіоні. Вони являють собою частини скелета молодої людини, який був нагрітий до температури понад 932 градуси за Фаренгейтом незабаром після смерті.

Від кісток молодої людини залишилися ступні, ребра, плече і частина лівої руки - інші згоріли до невпізнання.

За словами провідного дослідника Фанні Боккантен, останки знаходилися всередині ями, яка, схоже, була побудована з відкритим верхом і міцними ізоляційними стінами. Всередині ями для багаття залишилися залишки мікроскопічних рослин, які використовувалися як паливо для вогню.

Як повідомляв "Апостроф", під Маріуполем археологи виявили курган, якому 5 тисяч років. Під час розкопок було знайдено 9 поховань епохи ранньої бронзи.