RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У США створили "біобомбу" - в природу випустять сотні мільйонів комарів-самогубців

Американське агентство по боротьбі з комарами у Флориді випустить в природу 750 млн генномодифікованих комарів, які переносять жовту лихоманку (Aedes aegypti). Комах, які також можуть переносити хвороби на кшталт вірусу Зіка і лихоманки Денге, запрограмували на знищення виду шляхом впровадження гена "самообмеження".

Про це повідомляє Fast Company.

Своєрідну популяційну "бомбу" створили біотехнологи з британської компанії Oxitec. На території штату Флорида розмістять ящики, заповнені москітними яйцями - майбутніми самцями виду з геном "самообмеження".

Як повідомляється, завдяки цьому гену після спарювання модифікованого комара зі звичайним на світ будуть з'являтися тільки чоловічі особини. Оскільки кров смокчуть тільки самки, які можуть бути небезпечними для людини, комарі чоловічої статі не зможуть переносити захворювання, а популяція комах значно скоротиться.

Творці стартапу вважають, що такий спосіб боротьби з комахами ефективний і безпечний, однак деякі фахівці з ними не згодні. Вони припускають, що нішу одного виду комарів можуть зайняти інші, можливо, більш небезпечні.

Як повідомляв "Апостроф", китайські медики були шоковані, коли побачили результати медичного сканування чоловіка. Дослідження показало, що його печінка заповнена яйцями паразитів, відкладеними червами, що живуть усередині нього більше 10 років.