RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

NASA запустило ракету Antares, зібрану за участю України: фото і відео

У США в п'ятницю, 2 жовтня, з космодрому на острові Уоллопс, штат Вірджинія, запустили ракетоносій Antares, зібраний за участі фахівців українського конструкторського бюро "Південне".

Про це йдеться в повідомленні NASA.

Antares з вантажним апаратом Cygnus доставить до Міжнародної космічної станції 3,6 тонн корисного вантажу.

Головну конструкцію першого ступеня ракетоносія розробляли в українському конструкторському бюро "Південне" та виготовили на "Південному машинобудівному заводі ім. Макарова" у співпраці з низкою українських компаній.

У посольстві України в США повідомили, що для своєчасної підготовки ракети до запуску у квітні цього року фахівці українських космічних підприємств прибули до Сполучених Штатів.

"Цього року підготовка ракети до запуску, яка завжди відбувається в США, супроводжувалася додатковими викликами через пандемію Covid-19 і обмеженнями міжнародних поїздок. І сьогодні ми побачили практичний результат спільної українсько-американської роботи – за допомогою ракети-носія",- зауважили в посольстві.

Україну у п'ятницю, 2 жовтня, на космодромі представляв посол України в США Володимир Єльченко.

Як повідомляв "Апостроф", у жовтні 2021 року Том Круз, режисер Даг Лайман і астронавт Майкл Еладіо Лопес-Алегріа відправляться на Crew Dragon Ілона Маска на орбіту, щоб вперше в історії зняти фільм у відкритому космосі.