RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Вчені розкрили саркофаг, якому майже 3 тисячі років - знахідки в ньому вражають, відео

Під час презентації знахідок, зроблених під час розкопок в комплексі Саккара під Каїром (Єгипет), археологи відкрили один із саркофагів і показали мумію, яка в ньому знаходилася.

Відео цієї події опубліковано в Telegram-каналі @truekpru.

Як повідомив міністр туризму країни Халед аль-Анані, під час розкопок, які тривають із серпня 2019 року, археологічна місія виявила 59 саркофагів з муміями. Вони знаходилися в трьох колодязях для поховань на глибині від 10 до 12 метрів.

"Розкопки все ще тривають, ми виявили нові шари саркофагів, про які оголосимо пізніше", - зазначив міністр.

Виявлені саркофаги знаходяться в хорошому стані, збереглися навіть їхні кольори.

"За попередньою оцінкою, мумії належать XXVI династії фараонів, що правили приблизно 2700 років тому. Це тіла жерців, високопоставлених чиновників і знаті. Саркофаги будуть перевезені в Великий єгипетський музей", - повідомив аль-Анані.


Генеральний секретар Вищої ради у справах пам'яток старовини Єгипту Мустафа Вазирі додав, що, крім 59 мумій, виявлено 28 артефактів - дерев'яні статуетки давньоєгипетського бога Птах-Сокара, похоронні фігурки "ушебті" та амулети.

Це перше оголошення про велику історичну знахідку з початку пандемії коронавірусу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у французькому містечку Роке-дель-Дьє археологи виявили стародавні круглі гробниці, вік яких може досягати майже 4 тис. років.