RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Великий вибух не був початком: Нобелівський лауреат зробив вражаючу заяву

Один з лауреатів Нобелівської премії з фізики 2020 року Роджер Пенроуз заявив, що в чорних дірах можна знайти сліди іншого Всесвіту, який існував до Великого вибуху.

Таку заяву зробив вчений в інтерв'ю британському виданню The Telegraph, підкресливши, що Великий вибух - це "не початок".

За словами Роджера Пенроуза, Великий вибух насправді "почався з того, що було віддаленим майбутнім попереднього еону".

Він сам називає свою теорію божевільною, але, виходячи з неї, наш Всесвіт, який розширюється, в далекому майбутньому стане Великим вибухом для іншого еону.

"Щось було до Великого вибуху, і це те, що у нас буде в майбутньому", - сказав Нобелівський лауреат.

Нобелівська премія Роджер Пенроуз була присуджена за свою роботу, яка показала, що загальна теорія відносності Ейнштейна веде до утворення чорних дір. Саме їх виникнення вчений вважає непрямим підтвердженням своєї теорії.

"Там були б подібні чорні діри, які випаровувалися б шляхом випаровування Хокінга, і вони створили б ці точки на небі, які я називаю Точками Хокінга. Ми їх бачимо. Ці точки приблизно у вісім разів більші діаметру Місяця. Існують досить вагомі докази існування щонайменше шести з цих точок", - сказав він.

Сам Ейнштейн не вірив, що чорні діри дійсно існують. Однак в січні 1965 року, через десять років після смерті Ейнштейна, Роджер Пенроуз довів, що вони дійсно можуть утворитися, і докладно описав особливості чорних дір, в яких припиняються всі відомі закони природи.

Як повідомляв "Апостроф", вчені виявили в космосі свідоцтва колосального вибуху, сила якого в п'ять разів більше найпотужнішого з зафіксованих до цього: допускають, що це найсильніший викид енергії з часів Великого вибуху.