RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Археологи знайшли стародавні статуетки богині царства мертвих: фото

В Анапі (РФ) під час проведення археологічних розкопо виявили фігури стародавньої богині Персефони. Вік унікальної знахідки становить більше двох тисяч років.

Про це повідомляє портал "Южные дела".

Під час проведення розкопок на території на глибині близько 2,5 метрів під розвалом гончарної печі фахівці виявили дві теракотові фігури богині родючості Персефони. Вони пролежали в землі понад дві тисячі років, однак майже зовсім не пошкодилися.

Поруч також археологи виявили рельєф із зображенням давньогрецької богині Кібели на троні, яка тримає на колінах левеня, а також із зображеннями вісника богів Гермеса і покровительки магії Гекати. Це найкращий за якістю виконання вапняковий рельєф з подібним сюжетом з усіх відомих на території Боспорського царства.

За інформацією вчених, на місці стародавніх знахідок в IV - II ст. до н.е. знаходився гончарний квартал античного міста Горгіпія.

Як повідомляв "Апостроф", в Єрусалимі археологи знайшли стародавню печатку з дорогоцінного каменю, на якій вибито портрет давньогрецького бога Аполлона.