RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Археологи виявили печатку із зображенням давньогрецького бога, якій 2 тис. років: фото

Археологи в Єрусалимі виявили печатку із зображенням бога Аполлона, якій 2 тисячі років.

Про це повідомляє Live Science.

Печатку, яка зроблена з темно-коричневого каменю яшма знайшли археологи, просіюючи пісок. Вони працювали на території, де знаходився Другий Храм єврейського народу. Його в 70 р. зруйнували римляни.

Вчені відзначили, що така знахідка тільки третя відома в своєму роді. Вона являє собою дорогоцінний камінь, верхня сторона якого вирізана. На різьбі голову Аполлона видно в профіль, довге волосся падає на шию. У грецького і римського бога також великий ніс, товсті губи і виступаюче підборіддя на різьбі.

"Рідко можна знайти останки печатки із зображенням бога Аполлона в місцях, які ототожнюються з єврейським населенням", - сказав Археолог з Управління старовини Ізраїлю Елі Шукрон

Він передбачає, що рідкісна давньогрецька коштовність не належала греку або римлянину. Її власником міг бути єврей-монотеїст, який жив в першому столітті нашої ери і захоплювався богом Аполлоном.

Як повідомляв "Апостроф", в Анапі (РФ) під час проведення археологічних розкопок виявили фігури древньої богині Персефони. Вік унікальної знахідки складає більше двох тисяч років.