RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Археологи знайшли незвичайну стародавню могилу немовлят - тіла були накриті кісткою мамонта: фото

На території Австрії археологи виявили поховання часів пізнього палеоліту (40-30 тис. років тому), в якому надмогильною плитою для двох немовлят-близнюків стала лопатка мамонта.

Результати досліджень опубліковано на сайті Communications Biology.

Давня могила була виявлена на археологічній стоянці Кремс-Вахтберг. Це місце було домом для мисливців-збирачів, які жили на території сучасної Австрії за часів пізнього палеоліту, 40-30 тис. років тому. Люди які тут жили, ймовірно, були носіями граветтської культури. На це вказують предмети мистецтва і прикраси, виявлені в дитячій могилі.

Особливістю цього поховання стало те, що воно не було засипане землею, а накрите лопаткою мамонта. У могилі були поховані брати-близнюки, які померли по черзі з інтервалом близько 2 місяців.

Це перше відоме археологам поховання новонароджених однояйцевих близнюків. Поруч з немовлятами було поховано ще одну тримісячну дитину, яка, можливо, була їхнім родичем.

Як повідомляв "Апостроф", в Індонезії археологи виявили рідкісне поховання маленької дитини, яка була похована близько 8 тисяч років тому.