RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В українському підручнику помітили шокуючі "медичні" поради: фото і реакція мережі

В українському підручнику з хімії для 9-го класу містяться вельми дивні з точки зору доказової медицини твердження.

Про це в Facebook написала експерт освітніх програм Кароліна Айрапетян.

Підручник з хімії, автором якого є Савчин М. М., рекомендує зокрема лікувати онкологію і вибілювати зуби харчовою содою, спираючись на сайт Української асоціації пенсіонерів. Також серед рекомендацій - спиртові компреси при простудних захворюваннях і інші дивні твердження.

"Просто зараз у деяких лікарнях продовжують ставити крапельниці з антибактеріальними фторхинолонами від коронавірусної хвороби. Аптеки продають ліки без рецепта. Сусідки рекомендують одна одній черговий фуфломіцін. Де батьки "лікують" дитину гірчичниками і відмовляються від вакцинації", - пише автор публікації.

Користувачі активно коментують пост.

"А потім дивуємося, чому це так погано", "Здивований, що не дописали про етаноли як кращий спосіб лікування набряку легенів", "Мене, як стоматолога, дуже цікавить, як сода відбілює тверді тканини зубів", - пишуть коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", недавно в Україні розгорівся скандал через підручник для другого класу, де в один ряд поставили Тараса Шевченка, Лесю Українку, співака Монатика і співачку Надію Дорофєєву.