RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Вчені NASA виявили несподіване світіння в космосі - розгадка вражає: фото

Космічний зонд NASA New Horizons знайшов докази того, що космос насправді не є чорним - Всесвіт випромінює слабке світіння.

Про це повідомляє Express.

Дослідники не один рік шукали відповідь на питання, чи насправді космічний простір чорного кольору. Вважається, що простір між мерехтливими зірками заповнений чорно-чорною порожнечею. Однак нещодавно, проаналізували знімки, зроблені простим телескопом та камерою зонда NASA New Horizons, вони зробили несподіване відкриття.

Доктор Тод Лауер, астроном Національної науково-дослідної лабораторії оптико-інфрачервоної астрономії (NOIRLab) в Арізоні, який очолював дослідження, пояснив: "Зображення - це все те, що ви просто називаєте порожнім небом. Там світіння слабких зірок, є світіння слабких галактик, але це виглядає випадковим. Однак місця, де не так багато яскравих зіро навіть за межами поля можуть розсіювати світло".

Зонд New Horizons наблизився до зовнішнього краю нашої Сонячної системи, що дало можливість астрономам проводити рідкісні експерименти, зокрема, вимірювати космічний оптичний фон (COB) - світло від усіх джерел за межами галактики Чумацький Шлях, яке дифузно поширюється по всьому спостережуваному Всесвіту.

Вимірюючи це світло, експерти можуть розпізнати положення зірок, розмір і щільність галактик і навіть перевірити теорії про будову та формування самого Всесвіту.

Астрономи NASA таким чином дійшли висновку, що дифузний компонент COB (dCOB) - це джерело світла, не пов’язане з відомими на сьогодні об’єктами.

Як результат, розуміння того, наскільки чорним є нічне небо, може дати глибоке розуміння того, як Всесвіт формується та еволюціонує.

Як повідомляв "Апостроф", глава компаній Tesla і Space X Ілон Маск розповів про свою стратегію побудови колонії на Марсі, яка включає ядерні вибухи і нагрівання марсіанської атмосфери.