RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Ядерний удар і скляні "куполи": Маск оприлюднив грандіозний план освоєння Марса

Глава компаній Tesla і Space X Ілон Маск, який днями захворів коронавірусною хворобою, розповів про свою стратегію побудови колонії на Марсі, яка включає ядерні вибухи і нагрівання марсіанської атмосфери.

Про це він розповів у своєму Twitter.

За словами винахідника, перша колонія землян на Марсі буде жити під "скляними куполами", а до 2050 року на Марс переселиться близько мільйона людей.

Для того, щоб зробити атмосферу Червоної планети придатною для життя на ній, Маск планує завдати ядерних ударів по полюсах. Це, як стверджує Маск, розтопить крижані вершини і викличе потепління.

Генеральний директор SpaceX пояснив, що перше марсіанське місто передбачатиме "життя під скляними куполами", але планета буде в кінцевому рахунку буде колонізована.

"Ми можемо створити там людську базу протягом нашого життя. Принаймні, майбутня космічна цивілізація буде вражена, що люди зайшли так далеко'', - поділився Маск у своєму твіті.

Вперше він розкрив свій генеральний план освоєння Марса ще в 2015 році на шоу зі Стівеном Колбертом, заявивши, що Марс можна зробити землеподібним, якби там було тепліше, пише Daily Mail.

Маск пояснив, що цього можна досягти поступово за допомогою ядерних бомб - через певний час викиди парникових газів заповнять атмосферу вуглекислим газом. Під час вибухів ця зброя масового знищення випромінює велику кількість тепла у вигляді інфрачервоного та ультрафіолетового світла, відомого як "спалах" при детонації.

На тепло припадає від 35 до 45 відсотків енергії, що виділяється при вибуху, тобто величезна кількість тепла виробляється неймовірно швидко, що, згідно з теорією Маска, потенційно може бути використано для нагрівання марсіанської атмосфери.

Маск планує у 2026 році відправити на Марс першу ракету Starship. Потрапивши на Червону планету, перші поселенці приступлять до роботи з будівництва самоокупного міста: першочерговим завданням цих людей буде створення систем життєзабезпечення, забезпечення поверхневої енергії, розвиток середовищ існування та будівництво теплиць - разом зі скляними куполами.

Як повідомляв "Апостроф", 16 листопада ракета SpaceX Falcon 9 з кораблем Crew Dragon місії Crew-1, який повинен доставити на МКС свій перший міжнародний екіпаж з чотирьох астронавтів, була запущена з майданчика Космічного центру Кеннеді у Флориді.