RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Маск захворів, але політ відбудеться: у NASA повідомили подробиці про запуск ракети на МКС

Глава компаній Tesla і Space X Ілон Маск погано почувається, хоча чотири тести на коронавірус, які він здав, показали різні результати. Його самопочуття не вплине на спільний запуск ракети NASA і SpaceX. Однак його перенесли з 14 на 15 листопада через погодні умови.

Про це пише "Голос Америки".

Відзначається, що сильний вітер міг забрати першу ступінь ракети, яка відділяється після запуску.

Хоча Маск і повідомив, що його самопочуття погіршилося, у нього кашель і невелика температура, але адміністратор NASA Джон Брайденстін заявив, що самопочуття Маска "не вплине на місію", так агентство встановило, що "жоден з тих, хто необхідний для втілення місії , не був у контакті з Маском".

Перед запуском астронавти перебували на двотижневому жорсткому карантині і не мали контактів навіть з власними сім'ями.

На борту капсули "Команда Дракон" будуть три американських астронавта - Майкл Хопкінс, Віктор Гловер і Шеннон Уокер а також один японський астронавт Соїча Нагуча.

Протягом шести місяців на орбіті астронавти займатимуться науковими дослідженнями, що включають дослідження рослин, поведінку генів, вплив космічних умов на організм людини, та інше.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно американські користувачі інтернет-послуг Starlink поділилися першими враженнями від швидкості інтернету.