RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Вчені зробили несподіване відкриття про зародження життя на Землі - змінює всі уявлення

Вчені з Австралійського національного університету (ANU), Інституту Макса Планка і Каліфорнійського технологічного інституту прийшли до висновку, що життя тварин на Землі зародилося на 100 мільйонів років пізніше, ніж передбачалося раніше.

Про це повідомляє Daily Mail.

За допомогою вивчення хімічних біомаркерів вчені встановили, що ознаки складного багатоклітинного життя на Землі з'явилися пізніше. А після виявлення скам'янілостей, яким 635 мільйонів років, були створені водорості, а не тварини.

Більш ранню теорію вивели дослідження Массачусетського технологічного інституту в 2009 році. Про зародження життя тварин 635 мільйонів років тому вони заявили після того, як виявили сліди хімічних речовин в породах Оману. Вони були схожі на ті, які виробляють сучасні губки. Тому передбачалося, що вони є біомаркерами складного життя.

Тепер же в лабораторії відтворили ті ж біомаркери, використовуючи звичайні водорості, які в той час були широко поширені на Землі.

Згідно з новим дослідженням, більш імовірно, що складне життя на Землі виникла приблизно 560 мільйонів років тому в кембрійському періоді.

За словами дослідників, нове відкриття має велике значення для розуміння еволюції.

Як повідомляв "Апостроф", дослідники знайшли в Африці місце з унікальними природними умовами, в яких не можуть вижити ніякі живі істоти.