RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Археологи виявили загадкове поховання десятків людей часів Середньовіччя: фото

20 листопада в Нідерландах міські робітники, які працювали на будівництві, знайшли могилу з 20 скелетами середньовічних людей.

Про це повідомляє Daily Mail.

Знахідку виявили недалеко від території замку Батештайн в місті Віанен, коли копали рів. На місце прибули археологи і почали вивчати знайдене. Там було 9 скелетів. За їхніми словами, більшість останків належали чоловікам у віці від 15 до 30 років, які жили між пізнім Середньовіччям і 18 століттям.

На місці також знайшли іржаві цвяхи. Це дозволяє припустити, що скелети спочатку були поховані в дерев'яних ящиках.

Археологи вказали, що поруч можуть бути й інші поховання. Тому вони повернулися на те місце 23 листопада і знайшли ще 11 скелетів. Таким чином стало відомо, що в могилі було поховано 20 чоловік. Всі тіла були складені штабелями, що здивувало вчених. Відзначають, що це могло бути масовим вбивством.

Кістки зараз збирають і відвезуть до фахівця для більш глибокого аналізу. Археологи хочуть встановити причину смерті людей, а також відновити історичні події. Їх пов'язують з замком Батештайн, який в 1567 році захопила разом з містом іспанська армія. А через більше століття будівля була знищена пожежею.

Як повідомляв "Апостроф", на північному сході Литви в озері Асвяя на глибині дев'яти метрів під шаром мулу і піску були виявлені останки середньовічного солдата.