RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

На давньоєгипетській мумії виявили незвичайний "потойбічний" амулет: фото

Вчені, які досліджували знайдену в 1910 році в Єгипті мумію віком 2 тисяч років, за допомогою атомного прискорювача знайшли на її тілі незвичайний амулет. Науковці припустили, що він повинен був забезпечити духовний захист людини в потойбічному світі.

Про це повідомляє видання Science.

Мумію, яку знайшли в одному з некрополів ще в 1910 році, помістили в томограф і завдяки йому помітили безліч артефактів. За допомогою прискорювача дослідники змогли з'ясувати матеріал, з якого ці артефакти були виготовлені.

Вчені дійшли висновку, що тіло, довжина якого становила всього 94 сантиметри, належало 5-річній дівчинці. Це стало дивним відкриттям, оскільки на саму мумію було нанесено зображення дорослої жінки. Тому дослідники зробили висновок, що зображення на муміях не завжди відповідає дійсності, і припустили, що в даному випадку зображення показує те, як виглядала б дівчинка, якби виросла.

Найцікавішою знахідкою, за інформацією вчених, став артефакт довжиною сім міліметрів, виготовлений з матеріалу кальциту. Він розташовувався в районі живота мумії - там, де зазвичай робили розріз, щоб дістати нутрощі. Ймовірно, його помістили саме сюди, щоб забезпечити духовний захист людини в потойбічному світі.

Науковці висловили думку, що даний амулет міг бути виконаний у формі жука-скарабея. Саме така форма була дуже популярною в Давньому Єгипті.

Як повідомляв "Апостроф", археологи під час проведення розкопок на заміській віллі біля давньоримського міста Помпеї (Італія) виявили останки двох людей, які загинули під час виверження вулкану Везувій майже 2000 років тому в 79 році н.е.