RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Археологи виявили тронний зал царя Ірода, де танцювала принцеса Соломія: фото

У фортеці на березі Мертвого моря в Махероне, Йорданія, був виявлений тронний зал царя Ірода, де танцювала принцеса Соломія, яка зажадала голову Іоанна Хрестителя.

Про це повідомляє Нaaretz.

Усередині королівського двору археологи знайшли напівкруглу нішу, де, на їхню думку, знаходився трон.

Основним джерелом інформації про династію Іродів є римсько-єврейський історик Флавій Йосип, що жив в першому столітті нашої ери. За його даними, Ірод Антипа прославився тим, що привів Іоанна Хрестителя в Махерон в ланцюгах і вбив його.

Нещодавні розкопки, проведені командою угорських францисканців під керівництвом професора Гіза Вереша, відкрили основи трону Ірода. Початковий рівень підлоги втрачений. Однак археологи підозрюють, що трон перебував на узвишші, на яке можна було піднятися по сходах.

Команда також відновила дві колони, які колись підтримували дах двору, де, як кажуть, танцювала принцеса Соломія на дні народження свого вітчима Ірода Антипа. Він був так задоволений її виступом, що пообіцяв їй все, що вона захоче, - до половини свого царства.

Як описано в Євангелії, за порадою матері, Соломія попросила голову Іоанна Хрестителя.

Незважаючи на те, що Ірод засмутився, він не міг відступити від своєї обіцянки і наказав обезголовити Іоанна в темниці. Його голову принесли на блюді і подарували дівчині, а вона віднесла її своїй матері.

Як повідомляв "Апостроф", археолог з Університету Редінга і професор Кен Дарк стверджує, що знайшов місце, де провів дитинство Ісус Христос.