RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вчені реконструювали мозок динозавра, що жив 205 млн років тому: фото

Британські вчені реконструктували мозок динозавра і дізналися, як він жив 205 млн років тому.

Про це повідомляє Daily Mail.

Палеонтологи використовували комп'ютерну томографію, щоб відтворити в 3D мозок істоти. Він був розміром з полуницю. Реконструювати орган допомогли останки динозавра, включали черепну коробку, які добре збереглися.

"Наш аналіз мозку текодонтозавра виявив багато цікавих особливостей, деякі з яких були досить несподіваними. У той час як його пізніші родичі важкувато пересувалися на четвереньках, наші знахідки припускають, що цей вид міг ходити на двох лапах та іноді був м'ясоїдним", - сказав провідний автор дослідження.

Так, дослідники встановили, що текодонтозавр (рід динозаврів підряду завроподоморфи - ред.) був розміром з собаку. Він жив в Британії, швидко бігав на двох лапах і харчувався м'ясом, хоча основним джерелом їжі були рослини. Добрим мисливцем динозавр був завдяки відмінному слуху та зору.

Відзначають, що Британія колись була "раєм для динозаврів". Останки текодонтозавра знайшли в місті Бристоль в 1834 році. Ще 11 скелетів виявили в 1975 році в кар'єрі на північ від міста.

Як повідомляв "Апостроф", в Монтані (CША) виявили останки двох динозаврів Triceratops horridus і Tyrannosaurus rex, які померли понад 67 мільйонів років тому і були поховані разом в одній могилі, на них були бойові шрами.