RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Вчені спрогнозували появу на Землі нового суперконтиненту - це змінить клімат

Вчені на щорічному Американському геофізичному союзі припустили, що через сотні мільйонів років на Землі може утворитися новий суперконтинент.

Про це пише тематичне видання Live Science.

Суперконтиненти вдають із себе гігантські масиви суші, а місце їх утворення може істотно вплинути на клімат на всій Землі.

Вчені вирішили змоделювати цей вид Землі з "далекого майбутнього" з утворенням суперконтиненту і представили свої результати в рамках щорічного геофізичного союзу.

При першому сценарії фахівці прийшли до висновку, що через 200 млн років всі континенти перейдуть в північну півкулю, а Антарктида залишиться зовсім одна в південному. При другому сценарії - через 250 мільйонів років суперконтинент утворюється навколо екватора і почне тягнутися на північну і південну півкулі.

Фото: Live Science

Також геофізики стверджують, що якщо континенти зійдуться на півночі, а місцевість буде горною, то глобальні температури будуть значно нижче, ніж при інших розрахунках. Не виключено, що це може спровокувати появу льодовикового періоду на Землі, який триватиме близько 100 млн років.

Варто відзначити, що на Землі вже існували раніше суперконтиненти, серед яких можна відзначити Пангею, Лаврентію, Гондвану і інші.

Раніше ми розповідали, що вчені зробили знімок на Марсі, на якому видно силует янгола .