RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Вчені зробили неймовірне фото Марса - на ньому видно силует янгола

Про Червону планету відомо досить багато. Цю планету активно вивчають протягом багатьох років. Не так давно експертам вдалося зробити кілька знімків поверхні Марса, які дуже нагадують фігуру ангела з німбом і серцем. Ці знімки були отримані завдяки стереокамері з високою роздільною здатністю, їх надали співробітники космічного агентства ESA.

Про це написали на сайті Еxpress.

У повідомленні, яке було опубліковано на порталі космічного відомства, співробітники говорять про те, що навіть "наші сусіди по планеті перейнялися духом святкового періоду". Таким чином експерти звернули увагу, що фігура ангела на Червоній планеті символічно з'явилася прямо перед новорічними святами.

Насправді подібні знімки не є великою рідкістю. Часто такі дивні силуети з'являються в результаті діяльності величезних пилових бур, які можуть бути до десяти кілометрів у висоту. Ці пилові бурі виникають через перепади температур.

Так зване "ангельське" зображення з'явилося на полях дюн після того, як розтанув лід. Справа в тому, що зараз на Червоній планеті тепла пора року. Дюни на Марсі складаються з пісків, які багаті темними мінералами, їх також можна зустріти і на Землі, але в дуже рідкісних місцях.

Раніше стало відомо, що від ідеї колонізувати Марс ніхто не відмовлявся. У Ілона Маска є плани на цю планету, і він має намір втілити їх в реальність. Пан Маск збирається перебратися на Червону планету і зробити з неї придатне для життя місце, однак для цього потрібно буде доставити на Марс величезну кількість різних інструментів і технологій.

Нагадаємо, що в пустелі Мохаве хочуть побудувати "марсіанське село".