RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Вчені відновили зовнішність Клеопатри, Данте, Шекспіра та інших знаменитостей: фото

Вчені за допомогою сучасних технологій показали, як саме виглядали такі історичні особистості, як Вільям Шекспір, Данте, Клеопатра, королева Єлизавета I і інші.

Про це пише тематичне видання Find id out.

Сьогодні, використовуючи сучасні технології, ми можемо дізнатися, як насправді виглядали відомі історичні особистості. А все завдяки методу, який був відкритий ще XIX столітті.

У 1877 році антрополог Герман Шаафхаузен вперше спробував відновити зовнішній вигляд людини епохи палеоліту через череп, а сьогодні за допомогою методу реконструкції ми можемо порівнювати реальний вигляд відомих особистостей з їх скульптурами або портретами.

Єлизавета I

Вона зійшла на королівський престол у віці 25 років, а час її правління називають "Золотим століттям Англії". Як писали історики, дівчина вже в 10 років добре говорила по-грецьки, по-італійськи і по-французьки.

Фото: Find it out

Вільям Шекспір

Посмертна маска, знайдена в 1849 році, стала основою реконструкції британських фахівців під керівництвом Стюарта Кларка. Але віддані фанати не хочуть визнавати результати реконструкції.

Фото: Find it out

Клеопатра

У ній змішалися єгипетська і грецька кров, а її колір шкіри був темним. Образ правительки створили на основі збережених древніх зображеннях єгипетської цариці і аналізі її генеалогії.

Фото: Find it out

Данте

Портрет заснували на докладних описах і гіпсового зліпку, зробленого італійським антропологом Фабіо Фрассетто під час останнього розкриття гробниці поета в 1921 році.

Фото: Find it out

Марія Магдалена

Її зовнішність змогли реконструювати тільки в 2017 році французький антрополог Філіп Шарльє і судовий експерт Філіп Фрош.

Фото: Find it out

Микола Чудотворець

Його вважають православним прототипом Санта-Клауса, а його зовнішній вигляд був реконструйований британськими вченими шість років тому. Його зріст становив близько 168 см, голова була круглою, з величезною щелепою.

Фото: Find it out

Раніше ми розповідали, що археологи наткнулися на сліди стародавнього суперцунамі, яке обрушилося на людей 10 тисяч років тому.