RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Вчені знайшли в Британії монету, якій 1000 років, і зробили несподіване відкриття: фото

У графстві Гемпшир (Велика Британія) знайшли китайську монету династії Сун, яка датується 11 століттям. Вона була відкарбована між 1008 і 1016 роками під час правління імператора Чженьчун.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Монета має характерний центральний квадратний отвір, який дозволяв нанизувати монети цього типу. Вчені припустили, що знахідка, ймовірно, могла потрапити до Англії в кінці XIV століття і свідчить про бурхливу торгівлю предметами розкоші з Китаю більше 700 років тому.

На монеті є напис "Xiangfu yuanbao" (祥符 元寶) традиційними китайськими ієрогліфами з одного боку та центральний квадратний отвір. За словами експерта Кембриджського університету, монету було знайдено в місці, де раніше виявляли інші артефакти середньовічного періоду.

"Це може свідчити про непряму торгівлю, яка принесла китайську кераміку в домогосподарства деяких найбагатших людей середньовічної Європи", - сказала доктор Кейтлін Грін з Кембриджського університету, додавши, що у середньовіччі в Англії та інших частинах Європи були люди з Китаю.

Вона припустила, що це справжня давня монета, а не предмет, який отримав сучасний колекціонер.

Як повідомляв "Апостроф", у Польщі на кукурудзяному полі біля міста Калиша археологи виявили тисячі скарбів XII століття, які ймовірно належали невістці польського короля XII століття Болеслава Кривоуста - київській княжні Марії.