RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Вчені наблизилися до розгадки зародження життя на Землі - змінює всі уявлення

Вчені знаходять все більше свідчень того, що зародження життя на Землі почалося з дуже точного поєднання РНК і ДНК.

Про це пише Science Alert.

І РНК, і ДНК визначають генетичний склад всього біологічного життя, причому ДНК діє як генетичний план, а РНК як зчитувач або декодер креслень. Довгий час вважалося, що спочатку виникла на Землі РНК, а потім еволюціонувала ДНК. Однак все більше даних свідчать про те, що вони, можливо, виникли одночасно, і обидві брали участь у зародженні життя на планеті.

Останнє дослідження, яке підтверджує цю ідею, пояснює, як простий складовий діамідофосфат (DAP), який, можливо, передував життю на Землі, може об'єднувати будівельні блоки ДНК, звані дезоксинуклеозидами, в основні ланцюги ДНК.

"Це відкриття є важливим кроком до розробки докладної хімічної моделі того, як перші форми життя виникли на Землі", - пояснив хімік Раманараянан Крішнамурті з Scripps Research в Каліфорнії.

Отримані дані підтверджують ідею про те, що і ДНК, і РНК виникли разом в результаті одних і тих самих хімічних реакцій, і що перші молекули, здатны самовідтворюватися могли бути сумішами обох цих нуклеїнових кислот, а не просто РНК, як передбачається в більш усталеный гіпотезі "світу РНК ".

"Тепер, коли ми краще розуміємо, як первісна хімія могла створити перші РНК і ДНК, ми можемо почати використовувати її в сумішах будівельних блоків рибонуклеозид і дезоксинуклеозидов, щоб побачити, які молекули утворюються - і чи можуть вони самовідтворюватися і розвиватися", - резюмував Крішнамурті .

Як повідомляв "Апостроф", вчені з Австралійського національного університету (ANU), Інституту Макса Планка і Каліфорнійського технологічного інституту прийшли до висновку, що життя тварин на Землі зародилося на 100 мільйонів років пізніше, ніж передбачалося раніше.