RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Археологів спантеличили дивні черепа, знайдені на давньому цвинтарі: фото

В Угорщині археологи з Університету Етвеша Лоранда проводили розкопки на кладовищі V століття нашої ери і знайшли дивні черепа.

Про це повідомляє Express.

Дослідження проходили на території давньоримської провінції - зараз це західна Угорщина. На кладовищі Мез-ічей-дулу були поховані жінки, чоловіки і діти. Вчені помітили, що у 51 з 96 осіб були довгасті голови.

Археолог Жофія Рац та її команда після аналізу встановили, що люди з неприродною формою голови не були місцевими жителями, а звідкись приїхали. Чому модифікація черепа була у людей саме в цьому регіоні залишається поки загадкою.

"Одна з найбільш ймовірних можливостей полягає в тому, що незвичайна форма черепа могла бути способом культивування групової ідентичності. Це може означати статус, етнічну приналежність, сімейну або общинну приналежність", - сказала Рац.

Як повідомляв "Апостроф", вчені знайшли докази того, що неандертальці могли ховати своїх родичів як Homo Sapiens. Це стало першим відкриттям здійснення обряду поховання близько 41 тисячі років тому і революцією в світі палеонтології.