RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Як заробити 100 мільйонів доларів: Маск пообіцяв великий приз за нову технологію

Ілон Маск, технологічний магнат, оголосив нагороду в 100 млн доларів тому, хто розробить "кращу" технологію з уловлювання викидів вуглекислого газу. У четвер дана інформація з'явилася в Твіттері, з додатковою приміткою, що більш детальні умови будуть опубліковані з наступного тижня.

Про це повідомляє Reuters.

Представники Тесла ще ніяк не прокоментували цю заяву. Компанія відзначає, що сьогодні не вистачає технологічного прогресу щодо уловлювання викидів вуглекислого газу, а всі дії спрямовані тільки на скорочення кількості вуглеводневих викидів.

Заява Маска знаходить своє продовження в політичній концепції, заявленої президентом Джо Байденом. Новий президент США зазначив, що проконтролює швидкість появи розробок, спрямованих на очищення атмосфери від вуглецю. 21 січня новоспеченим главою був призначений експерт з технологій видалення вуглецю в Міністерстві енергетики США в особі Дженніфер Вілкокс.

Напередодні Нового Року Міжнародним енергетичним агентством було озвучено, що знизити викиди до рівня, заявленого країнами, вийде тільки за умови прискорення впровадження технологій уловлювання вуглецю.

Ілон Маск славиться своїми футуристичними і амбітними проектами. Деякі з них вже реалізовані, а деякі на стадії реалізації. Можливо, і новий його проект буде цілком успішним.

Як писав "Апостроф" раніше, сестра Брітні Спірс звинуватила машини Ілона Маска у вбивстві її котів .