RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Археологи виявили в іберійській гробниці кришталевий кинджал, якому 5 тис. років: фото

Дослідники з Університету Гранади, Університету Севільї і Вищої дослідницької ради Іспанії виявили древній кришталевий кинджал під час розкопок на південному заході Іспанії.

Про це пише Daily Mail.

Кинджал, який зроблений з гірського кришталю, експерти називають "найбільш технічно складним", коли-небудь виявлені в доісторичної Іберії, адже для його створення треба була б величезна на той час майстерність.

Довжина артефакту - 22 см, а приблизний вік - п'ять тисяч років. Кинджал виявили разом з 10 наконечниками стріл також з гірського кришталю, а його лезо зброї було відполіроване.

Фото: Daily Mail

Фото: Daily Mail

За словами дослідників, кинджал знайшли далеко від рудників, де добували гірський кришталь. Цей факт може свідчити про те, що колись кинджал належав еліті, яка заплатила величезну ціну за те, щоб отримати матеріали і обробити їх.

Також існує думка, що кришталь в той час використовували для посилення життєвої сили, магії і зв'язку з Богами. А гробниця, в якій знайшли кришталевий кинджал, розташована в нижній частині долини Гвадалквівір (поселення Валенсіна-де-ла-Консепсьйон Кастільеха-де-Гусман).

Фото: Daily Mail

Фото: Daily Mail

Раніше ми розповідали, що археологи знайшли таємничі предмети на давньому цвинтарі інків.