RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Мисливці за скам'янілостями знайшли останки тварини з іклами, що жила 125 тис. років тому: фото

Британські мисливці за скам'янілими знайшли величезну кістку вагою 66 фунтів, яка належала слону або мамонту з прямим бивнем. Ця доісторична тварина могла бродити по світу 125 тисяч років тому на острові Уайт.

Про це пише видання Daily Mail.

Два брати-любителі полювання на копалини виявили біля затоки Брайстоун на південно-західному узбережжі острова Уайт дивну знахідку. Виявилося, що це величезна доісторична кістка плечової кістки, яка походить або від прямозубого слона, або від мамонта.

Дивовижна знахідка стирчала з-поміж уламків після недавнього падіння скелі від негоди.

Брати надіслали фотографії своєї знахідки доктору Мартіну Мунту, куратору та генеральному менеджеру Музею островів динозаврів у місті Сандаун на острові Уайт. За словами Мунта, кістка схожа на плечову кістку або прямозубого слона, або ж мамонта, і підрахував, що їй приблизно від 10 до 125 тисяч років. Мамонти вимерли близько 4 тисяч років тому.

Як повідомляв "Апостроф", у Франції археологи розкопали невеликий некрополь VI-VII століття, де виявили подвійну могилу з двома саркофагами. Як з'ясувалося, там могли бути поховані представники династії Меровінгів - першої династії франкських королів, яка правила з кінця V до середини VIII століття у Франкської державі.