RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Археологи знайшли останки команди знаменитого пірата Джека Чорного Сема - на його кораблі були тонни скарбів

Група дослідників з піратського музею оголосила про виявлення останків скелетів в місці катастрофи великого піратського корабля "Уїда", який належав пірату Чорного Сему.

Про це пише видання Express.

Тепер вчені хочуть провести аналіз ДНК і знайти нащадків піратів.

Рідкісну знахідку виявили в всередині затверділої маси з каменів і піску, а останки скелетів були перемішані зі срібними монетами і гудзиками. Але фахівці все одно розраховують, що їм вдасться витягти ДНК і знайти нащадків корсарів.

Раніше цим же дослідникам з музею вдалося знайти стегнову кістку самого Чорного Сема Белламі і відшукати його нащадка, який сьогодні проживає в Сполученому Королівстві.

Авторитетне видання Forbes назвало Чорного Сема найбагатшим піратом в історії, якому з командою вдалося взяти на абордаж 53 корабля, і награбувати скарбів на $ 120 млн.

Модель корабля "Уїда" Фото: WIKIMEDIA COMMONS

Корабель "Уїда", на якому пересувався Чорний Сем з командою, був одним з найшвидких свого часу. Судно зазнало аварії в 1717 році, коли капітан Белламі плив на північ до своєї коханої Мері Халлет і потрапив в шторм.

Пізніше групі археологів вдалося знайти на борту затонулої "Уіди" понад чотири з половиною тонн скарбів (золото і срібло).

Раніше ми розповідали, що археологи знайшли унікальний артефакт і зробили гучну заяву про "батьківщину" Стоунхенджа.