RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Британії виявили старовинне кільце із золотою печаткою - зберігає велику таємницю: фото

У Британії виявили кільце з золотою печаткою 400-річної давності.

Про це повідомляє Daily Mail.

Кільце знайшов 64-річний торговець рибою, який займається пошуком металу, на території маєтку Castern Hall, внесеного в список пам'ятників архітектури II категорії. Чоловік вважав за краще залишитися невідомим.

Знахідка датується приблизно 1600-1650 роками. На золотому кільці є блакитний камінь і вирізані ініціали GL. Також на ньому зображені три свічки. За даними експертів, його власником був Джеффрі Ло зі знатної родини, який помер в 1637 році. Відомо, що після смерті між його родичами зав'язалася боротьба за спадок. Тому кільце могли закопати для вирішення спору.

"Ми підозрюємо, що кільце могло бути закопано навмисно, оскільки воно було виявлено захованим під великим круглим каменем, що зробило його заритим скарбом, а не кільцем, яке просто впало з чийогось пальця", - сказав Адам Стейплс, оцінювач компанії Hansons.

Кільце велике навіть для чоловічого великого пальця. Можливо, його насолити поверх рукавички.

Знахідку виставлять на аукціон. Її оцінили у 35-42 тисячі доларів.

Як повідомляв "Апостроф", в Польщі знайшли великий горщик з монетами, датованими початком 12-го століття. Такожт там були чотири кільця, одне з яких - кільце, яке могло належати дружині силезького принца Петра Влостовіча і дочці київського князя Святополка II Марії.