RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

На астероїді Ітокава виявили сенсаційну знахідку - може переписати історію життя на Землі

Вчені-планетологи з Лондонського королівського університету Холлоуея досліджували крупинку грунту, доставленого на Землю з астероїда Ітокава і вперше виявили матеріали, необхідні для життя на Землі, включаючи органічну речовину і воду.

Про це розповідає Mail Online.

Досліджуваний грунт був доставлений на Землю в рамках місії Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) "Хаябуса" в 2010 році.

Згідно з висновками вчених, вода і органічна речовина виникли на самому астероїді, а не з'явилися в результаті зіткнення з іншим тілом. Це дозволяє припустити, що Ітакава еволюціонувала протягом мільярдів років.

За словами дослідників, це відкриття здатне "переписати історію життя на нашій планеті", оскільки воно дуже схоже на шлях еволюції на ранній Землі.

"Хоча органічна речовина прямо не передбачає, що життя може зародитися на астероїді, це говорить нам про те, що астероїд несе в собі ту ж сировину, яке послужило вихідною сировиною для походження життя на Землі", - пояснив Куїні Чан, провідний автор дослідження.

Дослідження показує, що астероїди S-типу, такі як Ітокава, містять сирі інгредієнти для життя.

"Астероїди S-типу - астероїди кам'яного типу - можуть не містити такої великої кількості багатого вуглецем матеріалу, як углеродсодержащие астероїди, проте їх хімічний склад і вміст води еволюціонували аналогічно нашій пребіотичній Землі", - додав Куїні Чан.

Саме астероїди S-типу найчастіше потрапляють на Землю.

Як повідомляв "Апостроф", раніше група експертів знайшла мінерал ярозит, раніше його знаходили на Червоній планеті. Цей мінерал був знайдений глибоко в льодах Антарктиди. Вчені впевнені в тому, що такі мінерали часто можна зустріти на Марсі.