RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

​Вчені створили незвичайну маску для захисту від коронавірусу - одягають тільки на ніс: фото

Дослідники з Національного політехнічного інституту (IPN) у Мексиці створили маски від коронавірусу, які прикривають лише ніс.

Вчені з'ясували, наскільки маски захищають від зараження на COVID-19 - результат здивував багатьох

Про це повідомляє видання LaJornada.

За їх твердженням, основним шляхом зараження вірусом є дихальні шляхи. Нові маски допоможуть зменшити ризик захворюваності і не будуть заважати виконанню повсякденних справ - прийняттю їжі, вживанню напоїв або відвідуванню стоматолога.

Для створення маски вчені взяли до уваги розмір аерозольних часток, які можуть потрапити від однієї людини в організм іншої. Також оцінили матеріали, які підходять для захисту. При цьому дотримувалися суворих стандартів якості.

Спеціаліст відзначили, що носова маска стане важливим внеском у скорочення поширення коронавірусу.

"Таким чином, можна буде отримати кращий захист, особливо коли важко підтримувати здорову дистанцію (в ресторанах, тривалих перельотах або відвідинах стоматолога)", - сказали дослідники.

В даний час група дослідників веде переговори з компанією, яка буде відповідати за виробництво масок, щоб найближчим часом зробити їх доступними для суспільства.

Як повідомляв "Апостроф", фахівці з США досліджували фільтруючі властивості захисних масок, виготовлених з різних матеріалів. Вони з'ясували, що не всі вони захищають від COVID-19 однаково.