RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

На березі Атлантичного океану знайшли сліди "танцюючої" дитини, що жила 100 тис. років тому: фото

Група дослідників вивчала берег Атлантичного океану і виявила сліди "танцюючої" дитини. Ці сліди були залишені близько 100 тисяч років тому.

Про це повідомляє Daily Mail.

За словами дослідників, дитина, яка залишила ці сліди, танцювала на пляжі. Спочатку вчені говорили про те, що дитина стрибала на одному місці, але після ретельного вивчення слідів вдалося з'ясувати, що це був особливий ритуальний танець, що характерний для племен, які населяли цей берег.

Сліди вдалося виявити завдяки штормовий погоді і припливу, які були в червні 2020 року. Але тільки в 2021 році з'явилася більш детальна інформація про їх дослідження. Дитина, яка залишила сліди, була неандертальцем.

Сліди були залишені на пляжі у Маталасканасе в Іспанії. Предки сучасних людей в цих місцях полювали і шукали морепродукти, вони дозволяли своїм дітям гратися у воді разом з тваринами.

У Палеонтологическом Університеті іспанського міста Уельва відзначили, що це найвідоміший приклад слідів неандертальців, які вони залишили на Піренейському півострові. Всього, за словами біологів, було знайдено близько 87 слідів.

Як писав "Апостроф" раніше, група фахівців виявила зв'язок між людиною і морськими істотами, які жили на планеті Земля 555 мільйонів років тому.