RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

У Британії знайшли стародавній безцінний скарб - нагадує про неминучість смерті: фото

В Уельсі металошукачі виявили скарб із середньовічних і постсередньовічних предметів, серед яких золоте кільце з написом Memento Mori ( "Пам'ятай про смерть") і вигравіруваним черепом.

Про це повідомляє видання The Daily Mail.

Всі дев'ять знахідок було виявлено в Поуїсі та долині Гламорган і оголошено скарбами Національного музею Уельсу. Серед артефактів - три скарби золотих і срібних монет і перша в Уельсі застібка з подвійним гачком в англосаксонському стилі. Всі вони були особистими речами, які належали багатим членам валлійського суспільства і датуються 9-17 століттями нашої ери.

За даними Національного музею Уельсу, кільце Memento Mori було виготовлено між 1550 і 1650 роками. На це вказують напис, стиль гравірованого черепа, інкрустованого слідами білої емалі і акуратний курсивний шрифт напису "+ Memento Mori".

Державний орган повідомив, що сподівається придбати цей артефакт для валлійської національної колекції.

"Це рідкісний приклад кільця Memento Mori епохи Тюдорів або ранніх Стюартів з явним валлійським походженням", - зазначив доктор Марк Реднап, заступник керівника відділу колекцій і досліджень Національного музею Уельсу.

За його словами, мотив написи на кільці відображає високу смертність того періоду, визнаючи стислість і суєту життя.

"Це відкриття розширює наші знання про ставлення до смерті в ранньому сучасному Уельсі", - підкреслив учений.

Як повідомляв "Апостроф", під час розкопок в трьох середньовічних поселеннях Західної Африки вчені зі Швейцарії виявили імпортні товари з Єгипту та Месопотамії.