RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Археологи знайшли в стародавньому місті "елітні" гробниці - в них ховали важливих діячів: фото

Група турецьких археологів, проводячи розкопки базиліки в античному місті Кібіра, виявили 30 могил, в яких були поховані відомі релігійні діячі.

Про це пише видання Sondakika.

Розкопки з 2019 року проводяться на території сучасного міста Гельхісар, де раніше було розташоване стародавнє місто Кібіра.

Археологи вже змогли відкопати 30 гробниць, які, на думку фахівців, належали представникам вищого прошарку духовенства. Усередині самої базиліки могли бути поховані тільки представники еліти, а характер поховань вказує на те, що це, ймовірно, були важливі релігійні діячі.

"Це було одне з найважливіших стародавніх міст Туреччини, в якому знаходилося безліч монументальних будівель, побудованих в період з IV століття до нашої ери до VII-VIII століть нашої ери. Розкопки показують, що будівля церкви використовувалося для проведення зборів", - розповів археолог Дюзгюн Таркан.

Створенням цих гробниць займалися представники християнської громади, яка проживала в Кібірі. Сама древня церква була зруйнована землетрусом або іншими стихійним лихом.

"Базиліка Кібіра - це добре збережена будівля з дуже монументальними розмірами. У цьому році ми плануємо почати розкопки в інтер'єрі. Земляні роботи в будівлі плануємо завершити за два сезони розкопок. Це важлива будівля з точки зору документування релігійних перетворень міста", - додав турецький археолог , розповідаючи про базиліку.

Фото: foto.sondakika.com

Фото: foto.sondakika.com

Фото: foto.sondakika.com

Раніше ми розповідали, що археологи відкрили секрет будівництва міста, який називали "Церквою Апокаліпсису".