RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Мексиці випадково знайшли гробницю незвичайної форми: фото

У мексиканському місті Тепеяуалько виявили гробницю в формі конуса, яка датується 300 роком до нашої ери.

Про це пише The history blog.

Гробниця була виявлена випадково жителями Тепеяуалько, які збирали базальтову породу для будівництва. Вони подумали, що останки можуть належати жертвами злочинів, і подзвонили в поліцію. Після розкопок археологи підтвердили, що це стародавнє поховання, а не місце злочину.

Поховання має форму усіченого конуса, його стіни зроблені з місцевого каменю. З внутрішньої сторони він був оброблений і відполірований, а зовнішня сторона залишена в природному стані базальту.

Фрагменти кераміки, витягнуті з гробниці, відносяться до типів Тезонтепек Рохо і Паюка Рохо, які датують поховання фазою пізньої Кантони I (300 м до н.е. - 50 р н.е.).

На жаль, оскільки в цьому районі протягом десятиліть добувалися будівельні матеріали, гробниця була пошкоджена. У ній були виявлені розрізнені останки чотирьох молодих людей.

Як повідомляв "Апостроф", раніше група археологів з Національного інституту антропології та історії Мексики (INAH) оголосила про відкриття барельєфа із зображенням орла (aquila chrysaetos canadensis). Цей птах була символом війни.