RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

Всі новини

NASA готується до випробувань інноваційного двигуна для вивчення астероїда Психея

У Лабораторію реактивного руху NASA, де раніше розкрили таємницю марсіанської "веселки", доставили космічний апарат, який в складі роботизованого корабля відправиться вивчати металевий астероїд Психея.

Про це пише тематичне видання ArsTechnica.

Як тільки апарат опиниться в космосі, він запустить інноваційний двигун Холла.

Вперше двигуни на ефекті Холла стали використовувати в 70-х роках минулого століття, і тепер вони застосовуються для виведення на цільові орбіти супутників.

"Вихід за межі Землі завжди пов'язаний зі складнощами. Рухаючись у бік від Сонця, ви генеруєте менше енергії від сонячних батарей. Радіаційне середовище буде іншим. І виникає питання, чи зможемо ми підтримувати пульсацію прискорювачів настільки довго", - заявив віце-президент супутникової компанії Maxar Роберт Керім.

NASA вирішила відмовитися від ідеї запуску апарату на Психею, оскільки доведеться витратити в п'ять разів більше палива, тому двигун Холла - єдиний економний варіант дістатися до астероїда.

За даними ЗМІ, кожен з прискорювачів двигуна після запуску буде генерувати в три рази більше тяги, ніж іонні двигуни міжпланетної станції Dawn. Завдяки цьому корабель досягне астероїда, який розташований в головному поясі, через 3,5 років польоту. Після виходу на максимально низьку орбіту Психеї, він включить спектрометр і спробує встановити, з чого саме складається астероїд.

Раніше ми розповідали, що NASA показало 3D фото вертольота на поверхні Марса.