RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В Україні переносять пробне ЗНО: яких регіонів торкнеться

В Українському центрі оцінювання якості освіти в зв'язку з продовженням карантину вирішили перенести пробне зовнішнє незалежне оцінювання в Києві, а також в Миколаївській і Чернігівській областях.

Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства освіти і науки.

У Києві та Миколаївській області пробне ЗНО відбудеться 15 травня, а на Чернігівщині - 24 квітня.

Учасники, які взяли участь у пробному ЗНО 10 квітня отримають результат виконання тестів 30 квітня.

Учасники пробного ЗНО в Чернігівській області:

  • 24 квітня візьмуть участь у пробному ЗНО і пройдуть тестування з того навчального предмета, для проходження якого зареєструвалися;
  • до 28 квітня зможуть внести свої відповіді на завдання всіх тестів до спеціального сервісу з визначення результатів;
  • 30 квітня отримають результат виконання тестів.

Учасники пробного ЗНО в м. Київ або Миколаївській області:

  • до 28 квітня зможуть внести свої відповіді на завдання "бонусних" тестів до спеціального сервісу з визначення результатів;
  • 30 квітня отримають результат виконання "бонусних" тестів;
  • 15 травня візьмуть участь в пробному ЗНО і пройдуть тестування з того навчального предмета, на який зареєструвалися;
  • з 15 до 18 травня зможуть внести свої відповіді на завдання тесту, для проходження якого зареєструвалися, до спеціального сервісу з визначення результатів;
  • 19 травня отримають результат виконання тесту, для проходження якого зареєструвалися.

Незалежно від дати пробного ЗНО для учасників доступна можливість завантажити тестові зошити з будь-якого навчального предмета з переліку і пройти тестування будинку. Результати пробного ЗНО (за шкалами 1-12 балів, 100-200 балів) буде розміщено в особистих кабінетах тих учасників оцінювання, які внесли свої відповіді до спеціального сервісу з визначення результатів.

У Міністерстві освіти і науки України та Українському центрі оцінювання просять учасників пробного ЗНО бути максимально відповідальними, дотримуватися рекомендацій медиків, правил соціального дистанціювання, не наражати себе та інших небезпеці, стежити за самопочуттям перед тестуванням і при наявності симптомів ГРВІ залишатися вдома.

"Якщо учасник вирішить залишитися вдома, він зможе завантажити всі матеріали тестування, занести відповіді в спеціальний сервісу, щоб визначити свої результати, не створюючи додаткових ризиків для здоров'я", - підкреслили в повідомленні прес-служби МОН.

Як повідомляв "Апостроф", в Дніпропетровській області 16-річний школяр хотів вчинити суїцид через зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО).