RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

Вчені виявили в джунглях на місці міста майя загублене "посольство" - знахідки вражають: фото

Міжнародна група дослідників змогла ідентифікувати будівлю посольства стародавньої держави Теотіуакана, яке було розташоване в місті майя Тікаль.

Про це пише видання Daily Mail.

Дослідження почалося в 2018 році, коли вчені вивчили місто майя Тікаль за допомогою лідара - спеціального лазерного радара, який був встановлений на літаку, здатного просвічувати поверхню.

За допомогою лазера вдалося нанести на карту розташування безлічі древніх будівель, прихованих джунглями. У південній частині стародавнього міста спеціальний лазер виявив великий закритий двір з пірамідою на його східній стороні.

В ході дослідження було встановлено, що ця будівля виглядає в точності як цитадель Теотіуакуна, тому вчені на чолі з археологом Едвіном Романом Раміресом з Фонду культурного і природньої спадщини майя організували польові роботи.

Радіовуглецеве датування цитаделі Тікаля дозволило з'ясувати, що будівля була побудована в IV столітті нашої ери, тому вчені припустили, що це було посольство дружньої держави, зведене майже за століття до передбачуваного вторгнення в Тікаль війська Теотіуакана.

"Ми не можемо з упевненістю сказати, що люди, які побудували цитадель в Тікалі, були з Теотіуакана. Але вони, безумовно, були людьми, добре знайомими з його культурою та традиціями, і навіть поклонялися богу дощу цього далекого міста", - додав археолог Роман Рамірес.

Фото: dailymail.co.uk

Фото: dailymail.co.uk

Раніше ми розповідали, що археологи знайшли на острові Корсика стародавнє кладовище.