RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Археологи знайшли в Ізраїлі скарб римських монет, яким 2 тис. років: фото

Вчені, які вивчають Іудейську пустелю в Ізраїлі, виявили рідкісний скарб древніх римських монет. Знахідка відноситься до періоду повстання Бар-Кохби при імператорі Адріані 132-136 р н.е.

Про це повідомляє Expresse.

Скарби, залишені єврейськими повстанцями 2000 років тому, були виявлені на території пустелі, яка знаходиться на сході від Єрусалиму. Між 132 і 136 роками н.е. іудеї на чолі з Шимоном Бар-Кохби повстали проти римських загарбників.

Ця подія була одним з найважливіших періодів в історії цивілізації. До кінця військового конфлікту більша частина повстанців пішла в Іудейську пустелю, де хотіла знайти притулок в регіонах з численними пагорбами і печерами. Єврейські повстанці заховали в поспіху скарби, сподіваючись одного разу повернутися і забрати їх.

Зараз, через 2000 років, ізраїльські вчені змогли виявити древній заповіт своїх предків. На монетах можна побачити єврейські символи, такі як виноградна лоза, арфа, пальма та інші. Деякі з них присутні і на сучасних монетах і банкнотах.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на території римсько-візантійського поселення Монс Смарагдус в східній частині Єгипту археологи почали вивчення легендарних смарагдових копалень, про яких близько двох тисяч років тому писали давньоримські історики Пліній Старший і Клавдій Птолемей.