RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

У Франції в старому будинку виявили справжній скарб - коштує 650 тис. євро: фото

У французькому місті Море в приміщенні, що підлягало ремонту, знайшли три банки, наповнених золотими злитками та сотнями золотих монет.

Про це пише The Guardian.

Будинок придбала мерія французького муніципалітету Море за €130 тис. Всього знайшли 5 золотих злитків і більше 1 тис. золотих монет по 20 франків.

Співробітники мерії спочатку знайшли три банки з варенням з золотими злитками та монетами на суму 500 000 євро в задній частині старої полки, а потім відкрили сейф, захований за коробками в шафі, і знайшли золоті монети на суму до 150 000 євро.

Будинок належав родині купців Жобе. Також в ньому знайшли оптичні прилади кінця XIX в., фотографії часів Другої світової війни і бухгалтерські документи.

Мер сказав, що літній родич, який продав будинок, стоїчно прийняв новина про знахідку, яка тепер належить ратуші. Продавець чув сімейні чутки про захований скарб, але не думав, що він все ще там. "Він був дуже філософськи налаштований - він чув про схованку з золотом, але думав, що його роздали", - сказав мер.

Знахідка невелика в порівнянні з річним бюджетом міста в 6 мільйонів євро, але вона буде витрачена на спеціальний громадський проект, рішення по якому ще не прийнято.

Як повідомляв "Апостроф", на території римсько-візантійського поселення Монс Смарагдус в східній частині Єгипту археологи почали вивчення легендарних смарагдових копалень, про які близько двох тисяч років тому писали давньоримські історики Пліній Старший і Клавдій Птолемей.