RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

NASA показало фото станції Lunar Gateway - стане "будинком" для учасників польоту на Місяць

Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору NASA показало фото космічної станції Lunar Gateway, яка буде запущена в 2024 році. Її побудують в рамках програми по поверненню людей на Місяць.

Про це повідомляє Daily Mail.

Велика частина станції матиме стикувальний порт для місячного посадкового модуля SpaceX, який в свою чергу буде переправляти астронавтів на борту капсули екіпажу Orion між орбітальною базою і поверхнею Місяця.

Основні компоненти мають намір запустити на ракеті SpaceX Falcon Heavy вже в травні 2024 року. Очікується, що Lunar Gateway буде розширюватися з підключенням нових модулів, перетворившись в науково-дослідний центр далеко Землі.

NASA підтвердило, що платформа допоможе вирішити одну з найсерйозніших проблем, пов'язаних з космічними польотами за межами орбіти Землі, шляхом вимірювання рівнів радіації. Комплекс дослідницьких інструментів для виявлення радіації планується запустити в першому модулі, який буде знаходитися на високоеліптичній семиденній орбіті навколо Місяця.

Нагадаємо, шестиколісний ровер Perseverance, що знаходиться на поверхні Марса зумів вперше отримати кисень з атмосфери Марса.