RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Що не можна робити під час проходження ЗНО: список заборон

З 24 травня по 15 червня в Україні буде проходити Зовнішнє незалежне оцінювання, яке в умовах пандемії коронавірусу матиме свої особливості. У разі порушення процедури проходження ЗНО, учасник може бути позбавлений права пройти його, або його робота може бути анульована.

Про це повідомляє "Освіта.ua".

Спілкування з іншими учасниками. Абітурієнт може бути позбавлений права на продовження роботи над тестом, якщо він заважає іншим, або спілкується з ними, або передає їм будь-які предмети або матеріали.

Засоби зв'язку. Учасник ЗНО зобов'язаний покинути аудиторію якщо з'ясується, що він має при собі засоби зв'язку, пристрої зчитування, обробки, зберігання та відтворення інформації або друковані або рукописні матеріали, що не передбачені процедурою тестування.

Абітурієнт позбавляється права проходити тестування при наявності навіть вимкненого телефону. Також робота абітурієнта може бути анульована вже після проходження тестування, якщо з'ясується, що він мав при собі телефон під час виконання тесту.

Запізнення. Допуск до пункту тестування починається за 45 хвилин і припиняється за 10 хвилин до початку ЗНО. Будь-яке запізнення унеможливить проходження тесту.

Рішення про припинення роботи над тестом. Рішення про припинення роботи абітурієнта над тестом приймається колегіально уповноваженою особою, відповідальною за пункт тестування та старшим інструктором відповідної аудиторії.

При цьому дотримання абітурієнтами вимог щодо заборони мати при собі засоби зв'язку, пристрої зчитування, обробки, зберігання та відтворення інформації, а також окремі елементи, які можуть бути складовими технічних засобів або пристроїв, можуть перевіряти за допомогою металодетекторів.

Такий контроль може здійснюватися вибірково, в окремих пунктах зовнішнього оцінювання та аудиторіях до початку виконання завдань сертифікаційної роботи. Крім того, перевірка може здійснюватися в разі виникнення підозри щодо використання учасником заборонених технічних засобів.

Під час зовнішнього оцінювання учасники мають право з дозволу старшого інструктора вийти з аудиторії до закінчення роботи над завданнями. Однак час, який учасник зовнішнього оцінювання провів за межами аудиторії, не додається до його часу, відведеного для виконання тесту.

Одночасний вихід кількох учасників зовнішнього оцінювання з однієї аудиторії до завершення ними виконання сертифікаційних робіт заборонений.

Читайте також матеріал "Апострофа": Вступна кампанія-2021: що треба знати абітурієнтам.