RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Археологи виявили "загублене" місто, якому 5 тис. років - одна зі знахідок вражає: фото

Під час підготовки шляхопроводу на шосе біля Харіш, міста в 50 км на північ від Тель-Авіва (Ізраїль), виявили залишки великого міста, якому майже 5 тисяч років.

Управління старовини Ізраїлю визначило місто як "космополітичне і сплановане", що належать до раннього бронзового віку, пише Vnexplorer.

Фахівці встановили, що ханаанский мегаполіс, виявлений в 2019 році, займав площу 65 гектарів, і, ймовірно, в ньому проживало близько 6 тисяч осіб.

Дослідники також знайшли там незвичайний ритуальний храм, обпалені кістки тварин - свідоцтво жертвоприношень - і фігурку людської голови, а також фрагменти кераміки, крем'яні інструменти і кам'яні посудини.

За словами вчених, відкриття дають нове уявлення про той період, коли сільське населення почало перебиратися в міста.

Серед цікавих артефактів, виявлених на цьому місці, було кілька фігурок і інструментів, привезених з Єгипту. Також були виявлені крем'яні знаряддя праці, мільйони черепків глиняного посуду і кам'яні судини з базальту.

"Ці дивовижні відкриття дозволяють нам вперше визначити культурні особливості жителів цієї місцевості в давні часи", - йдеться в заяві IAA.

Як розповідав "Апостроф", напередодні будівництва в місті Явне в центрі Ізраїлю управління старожитностей країни (IAA) провело розкопки і виявило барвисту мозаїку віком 1600 років, яка, можливо, була частиною особняка візантійської епохи.