RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

NASA відправить дві місії на Венеру - вченим цікаво, чому планета перетворилася на "пекло"

У 2028-30 роках NASA відправить дві нові місії на Венеру, щоб вивчити атмосферу планети, її геологічні особливості і спробувати з'ясувати, чому ця планета нагадує розпечений "пекло".

Про плани американського аерокосмічного агентства повідомляє ВВС.

Завданням першої венеріанської місії Davinci + буде вивчення атмосфери планети і того, як вона сформувалася. Апарат запущений на Венеру повинен також з'ясувати, чи був на Венері коли-небудь океан, і надіслати на Землю перші фотографії елементів рельєфу планети з високою роздільною здатністю.

Вчені припускають, що на Венері можуть існувати тектонічні плити, схожі на ті, на яких знаходяться континенти на Землі.

"Завдання обох сестринських місій - зрозуміти, яким чином Венера перетворилася в схожу на пекло планету, де на поверхні може плавитися свинець", - сказав глава NASA Білл Нельсон.

Як відомо, Венера є найгарячішою планетою в Сонячній системі, температура на її поверхні становить 500 градусів Цельсія, в той час як свинець плавиться при 327,5 градуса.

На фінансування кожної місії виділено 500 млн доларів.

Востаннє NASA відправляло зонд Magellan на Венеру ще в 1990 році. Апарат протягом чотирьох років перебував на орбіті планети, збираючи наукові дані про її поверхню. До Венери після цього відправлялися також космічні апарати з Європи і Японії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Національному аерокосмічному агентстві (NASA) США нагадали, яким "побачив" поверхню сусідньої з Землею планети Венери радянський космічний апарат в 1982 році.