RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

6 жовтня

Всі новини

Фото дня: NASA показало пустельний пейзаж, знятий з поверхні Венери

У середу, 17 березня, в Національному аерокосмічному агентстві (NASA) США нагадали, яким "побачив" поверхню сусідньої з Землею планети Венери радянський космічний апарат в 1982 році.

Відповідне фото з поясненням фахівця опубліковано на сайті NASA.

Радянський апарат "Венера 14" здійснив посадку з парашутом крізь густу венерианскую атмосферу в березні 1982 року. Він зафіксував пустельний пейзаж - плоскі скельні породи, порожню місцевість і безлике небо поблизу екватора Венери.

У нижньому лівому кутку знаходиться пенетрометр космічного корабля, який використовується для наукових вимірювань, тоді як світловий фрагмент справа є частиною викинутої кришки лінзи.

Температура близько 450 градусів Цельсія і тиск в 75 раз більше, ніж на Землі, дозволило космічному апарату проводити зйомку всього близько години. Цифрова обробка і злиття незвичайних зображень Венери триває досі.

Недавні аналізи інфрачервоних вимірювань, здійснених орбітальним космічним апаратом "Венера-Експрес" ЕКА, вказують на те, що в даний час на Венері можуть існувати діючі вулкани

Як повідомляв "Апостроф", китайський космічний зонд Tianwen-1, який зараз обертається навколо Марса, прислав на Землю приголомшливі нові зображення марсіанської поверхні, зроблені протягом першого місяця обертання навколо Червоної планети.