RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вчені NASA виявили невідому планету - має велику схожість з Землею: фото

Група вчених з Лабораторії реактивного руху NASA і Університету Нью-Мексико виявили нову екзопланету TOI 1231b з атмосферо, юяка дуже схожа на Землю.

Про це пише видання Express.

Як стверджують фахівці, екзопланета TOI 1231b має 24-денний орбітальний період і обертається вона навколо карликової зірки М.

"Ми змогли зібрати дані, необхідні для характеристики зірки-господаря, а також виміряти радіус і масу самої планети. Ці дані, в свою чергу дозволили нам розрахувати щільність планети і висунути гіпотезу про те, з чого вона складається. Екзопланета TOI 1231b дуже схожа за розміром і щільністю на Нептун, тому ми вважаємо, що у неї така ж велика газова атмосфера", - рассказалf автор статті Дженніфер Берт з Лабораторії NASA.

Відкрита планета TOI 1231b, що має температуру близько 60 градусів за Цельсієм, є одним з найхолодніших об'єктів, які доступні для атмосферного дослідження.

Вчені відзначили, що низька щільність екзопланети вказує на те, що TOI 1231b оточена щільною атмосферою і не є кам'янистою, але фахівці поки не готові робити висновки про її склад і розмір атмосфери.

Фото: express.co.uk

Раніше ми розповідав, що NASA опублікувало фото найбільшого місяця в Сонячній системі.