RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вступна кампанія 2021: покрокова інструкція від реєстрації до вступу

Після того, як абітурієнти дізнаються свої результати ЗНО, в Україні стартує вступна кампанія 2021.

"Апостроф" розповідає, як вона буде проходити в цьому році.

Реєстрація абітурієнтів

Створити свої особисті електронні кабінети вступника абітурієнти зможуть з 1 липня. Необхідно буде зареєструватися в електронній системі. Для цього обов'язково потрібно отримати електронний підпис абітурієнта. Зробити це можна через сервіси АЦСК МВС.

Покрокова інструкція реєстрації:

  • завантажте свій сертифікат ЗНО та документ про повну загальну середню освіту із зазначенням середнього бала додатка до атестату
  • після створення електронного кабінету завантажте кольорове фото вступника (3х4) та фотокопію додатки свідоцтва / атестата про повну загальну середню освіту (розмір до 1 Мб).

Важливо враховувати, що пільговикам необхідно звернутися до державного вишу з проханням внести їх до реєстру осіб зі спеціальними умовами вступу. Для них існують особливості при реєстрації е-кабінету абітурієнта. У виш необхідно надати паспорт, атестат і документ, що підтверджує пільги. Після цього в електронному кабінеті вступника з'явиться спецпозначка.

До пільгових категорій відносяться:

  • діти-сироти або позбавлені батьківського піклування
  • учасники бойових дій на Донбасі
  • абітурієнти, які не могли здавати ЗНО через хворобу
  • переселенці і діти, які проживають на окупованих територіях Криму і Донбасу.

З повним списком пільгових категорій можна ознайомитися за посиланням.

Дати подання заяв

Прийом заяв і документів почнеться 14 липня, крім вищих військових навчальних закладів (вищих навчальних закладів зі специфічними умовами навчання) і військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів.

Для абітурієнтів, які вступають на основі співбесіди, вступних екзаменів та творчих конкурсів, прийом документів закінчується о 18:00 16 липня.

Для абітурієнтів, які вступають за результатами ЗНО, вступних екзаменів та творчих конкурсів, зданих до 13 липня, прийом документів закінчується о 18:00 23 липня.

Можна подавати до п'яти заяв на місця державного замовлення в будь-який виш без обмеження за кількістю спеціальностей і до 30 заяв на контракт.

Вступні іспити на творчі конкурси

Цього року вступні іспити на творчі конкурси пройдуть до початку подачі заяв.

Для абітурієнтів, які вступають на бюджетні місця, вступні екзамени та творчі конкурси проводитимуть в кілька потоків з 1 по 13 липня включно (за графіком навчального закладу).

З 14 по 23 липня пройдуть додаткові сесії екзаменів та творчих конкурсів для вступників на контракт.

У творчих конкурсах мають право брати участь люди з повною загальною середньою освітою або ті, хто завершує 11 клас до 10 липня (необхідно надати довідку зі школи).

Зарахування на навчання

Зарахування вступників на навчання на бюджетні місця відбудеться не пізніше 9 серпня, тих, хто вступає на контракт - не пізніше 30 вересня.

Переведення з контракту на вакантні бюджетні місця можливий не пізніше 19 серпня.

Робота електронних кабінетів надходять закінчується 30 вересня 2021 року.

Читайте також матеріал "Апострофа": Вступна кампанія-2021: як скласти ЗНО і піти вчитися далі.