RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Корабель з Бренсоном успішно здійснив історичний політ: відео

Мільярдер Річард Бренсон успішно здійснив політ на ракетоплані VSS Unity, виробництва його ж компанії Virgin Galactic.

Про це повідомило видання Forbes.

Відомо, що це був перший політ цього ракетоплана з повним екіпажем на борту, Спочатку старт затримували через погодні умови. Однак через 1,5 години екіпажу дали добро. Літальний апарат піднявся на висоту 88 км. При цьому астронавти кілька хвилин перебували в стані невагомості, після чого благополучно повернулися на Землю. В цілому маневр зайняв трохи більше години.

Цей політ став 22-м тестовим польотом космоплана VSS Unity. З них було всього 4 пілотованих і всього один з повним екіпажем на борту.

70-річний власник компанії Virgin Galactic Річард Бренсон отримав кодовий номер 001. Перед польотом він першим вніс своє ім'я в спеціальну книгу. Цей момент показали в ході трансляції.

Уже в наступному році компанія має намір почати масові комерційні запуски людей в космос. Відповідну ліцензію вже видала влада США.

Нагадаємо, що незабаром також відбудеться космічний політ еже одного мілліардера- найбагатшої людини планети і власника Amazon Джеффа Безоса. Він зробить свій політ на кораблі New Shepard власного виробництва. Компанію йому складе 82-річна жінка-астронавт, яка чекала свого польоту 60 років.