RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Знайдено останки невідомих раніше видів гігантських динозаврів - жили 130 млн років тому: фото

Міжнародна група палеонтологів повідомила про відкриття. У Китайській Народній Республіці виявили останки двох раніше невідомих видів динозаврів. Тварини були розміром приблизно з синього кита і жили 120-130 мільйонів років тому.

Про це повідомило видання dailymail.

В ході розкопок палеонтологи виявили останки, що належать трьом ящерам. Після їхнього детального аналізу вчені прийшли до висновку, що двоє з цих динозаврів відносяться до двох раніше невідомих видів зауроподів.

Новим видім уже навіть встигли дати назви. Так, одного з них назвали Silutitan sinensis, що в перекладі з мандаринського означає "шовковий шлях". Вчені стверджують, що ці тварини досягали 20 метрів в довжину.

Інший виявлений вид досягав приблизно 17 метрів. Його назвали Hamititan xinjiangensis - на честь міста Хамі, неподалік від якого знайшли останки цих гігантів.

Що стосується останків третього виду, то він раніше вже був відомий. Це були останки представника титанозаврових зауроподів з групи Somphospondylan. Вони мешкали на Землі з пізнього юрського до пізнього крейдового періоду.

Деякий час тому ми також повідомляли: "Як вимирали динозаври: вчені вивчили в Україні кратер метеорита і зробили важливе відкриття".