RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Як підготувати дитину до школи: поради психолога Світлани Ройз

З 1 вересня в українських школах починається новий навчальний рік. У зв'язку з цим відомий психолог Світлана Ройз дала батькам поради, як полегшити адаптацію як самих дітей, так і дорослих.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, психолог радить почати прокидатися раніше, влаштувати дитині зустріч з однокласниками, провести ревізію канцтоварів, одягу, робочого місця дитини та багато іншого.

Крім опублікованого списку психолог, також дала поради в коментарях.

"Якщо буде час і сили - здорово записати відо-вітання від учителя, зібрати фото всіх дітей, зробити колаж з фотографій. І кожен навчальний день перший місяць починати з такої заставки-колажу. До 1 вересня зустрітися на тій платформі, на якій буде проходити навчання - щоб всі один на одного подивилися. Вчилися включати камери та інше. Прекрасно - придумати - вибрати пісню - яку б могли співати всім класом - загальна маленька пісня класу - завжди про зближення (але потрібно, щоб пісню вибрали самі діти).

Для батьків - важливо знати, що робоче місце підготовлено, що дитина вміє вмикати комп'ютер і завантажувати програму, що може сам записати домашнє завдання, зможе задати питання, якщо йому незрозуміло. на робочому столі повинна бути пляшка з водою. Важливо пам'ятати, що дитина буде втомлюватися, може бути примхливою, дратівливою і концентрація уваги буде знижуватися. Потрібно пропонувати під час змін фізичну активність ", - написала Ройз.

Читайте також на "Апострофі" про те, які вимоги до вчителів, учнів та батьків в 2021/2022 навчальному році.