RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У НАСА заявили, що на Марсі могло бути інопланетне життя і представили докази

За словами вчених NASA, зразки на Марсі, зібрані марсоходом Perseverance, показують потенційно населене стійке середовище. Це означає, що тут могло бути інопланетне життя.

Про це повідомляє MSN.

Передбачається, що солі, помічені в цих породах, утворилися, коли грунтові води цвіли через вихідні мінерали гірських порід або коли випаровувалася вода.

Вчені сподіваються, що сольові мінерали зберегли крихітні бульбашки "марсіанської води", що могло б послужити "мікроскопічними капсулами часу", оскільки сольові мінерали зберігають ознаки давньої життя на Землі.

Космічне агентство вибрало кратер Джезеро для цієї місії, тому що тут вже фіксували ознаки існування дельти річки. Вчені поки що не впевнені, що тут була вода, яка змінила ці породи, протягом десятків тисяч років або протягом мільйонів років.

"Ці зразки мають високу цінність для майбутнього лабораторного аналізу на Землі. Одного разу ми зможемо виробити послідовність та час умов навколишнього середовища, які представляють мінерали цієї породи. Це допоможе відповісти на велике наукове питання про історію води на Марсі", - сказав Мітч Шульте з NASA.

Ретельно відібрані зразки марсіанської породи і грунту не будуть повністю проаналізовані відразу, так як обладнання, необхідне для цього, занадто складно відправити на Марс. Замість цього марсохід буде зберігати зразки в титанових трубах, і вони будуть зібрані іншим марсоходом приблизно через десять років.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що вчений розповів, як зробити нову Землю з Марса.